вівторок, 19 січня 2016 р.

Відкриття меморіальної дошки Герою-"кіборгу" Володимиру Труху в с.Жабинці

Немає нічого ціннішого для людини за життя. Той, хто життя віддав за те, щоб жили інші, хто скропив кров`ю рідну землю, хто муки терпів за долю народу, хто в борні поліг за Україну – той ГЕРОЙ! 
Таким героєм наших днів став земляк – «кіборг», уродженець с.Жабинці Гусятинського району Трух Володимир. Для молодого покоління він став прикладом  мужності, незламності та стійкості у боротьбі за волю України. 
21 червня минулого року вдячні земляки з с.Жабинці встановили один з найкращих в області пам’ятників Володі Труху та всім полеглим Ге­роям Тернопільщини. На сіль­ському майдані спочатку ви­никла ідея про спорудження пам'ятника Героям Небесної Сотні. Люди масово жертвува­ли кошти і взялися за роботу. В цей час на Східному фрон­ті в боях за Донецький аеро­порт загинув уродженець цьо­го села, надзвичайно добра і щира людина, активний учас­ник Революції Гідності – Во­лодя Трух. Ось тоді небайдужі односельчани вирішили вша­нувати пам'ять не тільки Героїв Майдану, а й віддати на­лежну шану своєму земляку-патріоту та всім іншим Героям Тернопільщини. Так було спо­руджено меморіальний комп­лекс.
У сільській школі пам’ятають свого учня. На знак вдячнос­ті і пошани загиблому захис­нику України у навчально-виховному комплексі «Загаль­ноосвітня школа І-ІІ ступенів – дошкільний навчальний за­клад» с. Жабинці відкрито Ку­ток Пам'яті та за рішенням ко­лективу школи було встанов­лено пам'ятну табличку на дверях класу, в якому навчав­ся герой-«кіборг». А рішенням сесії Жабинецької сільської ради від 5 жовтня 2015 року N8192 загальноосвітньому за­кладу присвоєно ім'я Володі Труха.
 17 січня 2016 року у роковини смерті Героя на фасаді школи відкрито меморіальну дошку, на якій зазначено, що саме тут з 1998  по 2007 рік навчався Трух Володимир. На відкриття зійшлись односельчани, приїхала місцева влада, священики.
Володимир любив все українське, вірив у краще майбутнє, тому прагнув, щоб жоден ворог не топтав українську землю. 

Спогади про молодого Героя тривожили душі і чоловіків, і жінок, і дітей, які в скорботі схиляли голови перед загиблим захисником України. 









Немає коментарів:

Дописати коментар