понеділок, 21 грудня 2015 р.

Герої не вмирають, вони живуть у нашій пам’яті й серцях…

          Події на Майдані сколихнули серця небайдужих людей. Багато з них взяли участь у Революції Гідності, були свідками тих буремних подій. 
 Та перемога Майдану не принесла миру та спокою в Україну. Лютий ворог скаженів від злості. Так почалася антитерористична операція на Сході України, яка для нашого району мала трагічні наслідки. В боях за цілісність нашої держави загинули жителі нашої місцевості Руснак Микола, Чухась Руслан.
А 17 січня 2015 року в боях за Донецький аеропорт загинув Володя Трух, житель  с.Жабинці Гусятинського району. Йому було лише 22 роки і він був бійцем 80-ї окремої аеромобільної бригади ВДВ Збройних Сил України.
З 1998 по 2007 роки Володя навчався у ЗОШ І-ІІ ст. с. Жабинці. У пам’яті вчителів та учнів залишився добрим, веселим, чесним та справедливим, товариським хлопцем. У лютому 2015 року за рішенням колективу школи було встановлено пам’ятну табличку  на дверях класу, в якому навчався
 герой-«кіборг».
В знак вдячності і пошани загиблому захиснику України у НВК«ЗОШ І-ІІ ст.-ДНЗ» с.Жабинці відкрито Куток пам`яті. Рішенням сесії Жабинецької сільської ради від 5 жовтня 2015 року  №192   загальноосвітньому закладу присвоєно ім`я  Володимира Труха. За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, Володимир посмертно нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.
А 17 січня 2016 року, у день роковин смерті Героя Володі Труха, відбудеться урочисте відкриття пам’ятної меморіальної дошки.
Ще довго-довго з покоління в покоління будуть передавати батьки синам і дочкам, а ті своїм дітям спогади про тих, хто віддав своє життя земне за волю України.

Пам’ять про героїв житиме вічно у серцях мільйонів.







Немає коментарів:

Дописати коментар