четвер, 1 жовтня 2015 р.

Щасливе повернення

Кожного ранку ми прокидаємось з надією, що сьогодні все буде добре. Нарешті ми почуємо таке бажане, довгоочікуване: вже спокійно і тихо на Сході нашої держави, де виборюється право на наше мирне і спокійне життя.
   Але, на жаль, із засобів масової інформації ми чуємо про нові постріли «Градів», знову втрачаємо молоді життя. Та все ж живемо із вірою в те, що відстоїмо незалежність і цілісність нашої держави.
Свідками подій, які відбуваються в зоні АТО, стали колишні учні ЗОШ І-ІІ ступенів с. Глібів. Воїн Михальчук Микола під час зустрічі розповів  школярам про нелегкі бойові будні, умови життя, продемонстрував фото з зони подій, показав засоби особистого захисту, свої військові обладунки, а також дав можливість всім бажаючим відчути їх вагу на собі.
Михальчук Микола Богданович народився 18 лютого 1990 р. в с. Глібів.
У 1996-2005 рр. навчався у ЗОШ І-ІІ ст. с. Глібів. 2005-2009 рр. – роки навчання у Гусятинському коледжі  ім. І. Пулюя.
2012-2013 рр. – служба у внутрішніх військах (військова частина 3023 м. Донецьк ).
У серпні 2014 року був мобілізований. У жовтні 2014 року призваний зі Львова у 80-ту аеромобільну бригаду. Протягом року знаходився в зоні АТО у Луганській області.
І ось нарешті у  вересні 2015 року щасливо  повернувся додому.
Учні школи, друзі і сусіди радо зустріли воїна АТО, нашого односельчанина Миколу, під виконання гімну «Ще не вмерла Україна», з  хлібом-сіллю, безліччю запитань, зі сльозами на очах.
Протягом року перебування Миколи в зоні АТО учні та педагогічні працівники школи не були осторонь. У школі проводили акції «Лист солдату», «Діти – воїнам АТО», «Ярмарка» - зібрані кошти передали воїну Миколі.
Всією громадою села кожної неділі і свята разом із отцем Юрієм молилися за всіх воїнів АТО, воїнів-мобілізованих із села Глібів, за їх щасливе повернення додому і найшвидшу перемогу у цій неоголошеній війні.
Дитячі очі світилися вдячністю і гордістю, адже їм пощастило поспілкуватися зі справжнім героєм нашого села.

Педагог-організатор
ЗОШ І-ІІ ст. с. Глібів

Олійник Оксана Романівна


Немає коментарів:

Дописати коментар