вівторок, 14 жовтня 2014 р.

Молоді «Соколи»

Золотава осінь… коли до нас приходить ця чарівна пора, зігріваючи теплим сонечком, чаруючи бабиним літом, обсипаючи все навкруги багряним золотом, на душі стає настільки затишно і тепло, що одразу ж згадується надзвичайне свято – Святої Покрови.
Для кожного справжнього українця відомо, що саме Матір Божа є покровителькою всього українського народу, захисницею для нас всіх. Ще в Х столітті князь Ярослав Мудрий віддав під її покров весь український народ. І недарма, адже саме Матір Божа стала захисницею всього козацтва, січових стрільців та захисників України.
14 жовтня – свято Пресвятої Покрови. В цей день особливо згадується багатостраждальна історія України. Гортаючи героїчні сторінки, я задумуюсь над тим, що наша ненька Україна завжди потерпала від загарбників. Але Матір Божа ніколи не полишала нашу землю. Ще з глибин сивої давнини до нас доноситься відгомін про силу і звитягу славних козаків, що захищали рідну землю від чужинців. Сильні духом, маючи зброю, вони не йшли в бій без молитви, а тільки з надією на Матір Божу. Саме Покрова стала їхнім святом, а омофор – наймогутнішим захистом.
Пройшли роки, десятиліття, і знову на Україну почали нападати чужинці. Але і тут не сталося так, як хотіли вороги, тому що не перевилися ще славні герої – українці, створивши загін УПА. У молодих хлопців не було ні доброї зброї, ні надії на перемогу, лише віра в Діву Марію, їхню покровительку.
 Я б ніколи не подумала, що через стільки років, живучи в ХХІ столітті, мою країну спіткає те страшне лихо – війна. Події,що відбувалися взимку на майдані, герої Небесної Сотні, війна на східних кордонах, тисячі добровольців, що боронять свою неньку Україну, не шкодуючи свого життя, не залишають байдужими кожного з нас. Наша Батьківщина ніби з жахом промовляє: «Рятуйте!».
Але не перевилися і сьогодні ті славні козаки, січовики, герої – повстанці,патріоти. І зараз молоді хлопці беручи в руки зброю, йдуть захищати свою землю. Мати благословляє їх, даючи в руки одну надію і оберіг – образочок Матері Божої. Вони йдуть не знаючи чи повернуться, сподіваючись тільки на молитву.
 Але я вірю, що Матір Божа нам допоможе і врятує нашу неньку Україну. Адже ми нащадки славних героїв – козаків, прагнемо, щоб країна була вільною, незалежною і сильною державою.
Наша українська молодь є небайдужою до тих подій, що відбуваються зараз у нашій державі. Успеціалізованій школі І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням інформаційних технологій та технологічних дисциплін с. Васильківці діє молодіжна організація «Сокіл», яка охоплює учнів 10-11 класів. «Соколи» щорічно беруть участь у районних та обласних змаганнях, де демонструють вміння стройового вишколу, вокальні і кулінарні здібності, спортивні таланти, а також знання з історії України. І тому саме в переддень Покрови в нашій школі відбулася урочиста подія з нагоди свята Покрови, Дня українського козацтва, 72 річниці створення УПА і 100 – річчя заснування легіону Українських Січових Стрільців. Учні нашої школи пішли до пам’ятника Незалежності України у центрі села, щоб вшанувати пам’ять героїв, які загинули за рідну землю. На урочистій лінійці 18 учнів 10 класу, склавши присягу, вступили до шкільної молодіжної організації «Сокіл».
Я також вступила в цю організацію. Відтепер для мене і моїх друзів гасла: «Військо - зміцнимо!», «Україну - прославимо!», «Славу – здобудемо!», «Народ – захистимо!», « Віру – утвердимо!» - стали головними пріоритетами у навчанні та житті.
Я пишаюся тим, що я в рядах молодіжної організації «Сокіл» буду твердо дотримуватися своєї присяги для процвітання української держави. Хай допоможе нам в цьому Бог!
 Антонів Олеся 
учениця 10 класу 
спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів 
з поглибленим вивченням інформаційних 
технологій та технологічних дисциплін
 с. Васильківці

Немає коментарів:

Дописати коментар